Disk golf - šport v objemu Pohorja

Lastnik in investitor igrišča za DiscGolf na območju Areha je občina Ruše. 
DiscGolfPark je v uporabi v času  izven smučarske sezone (predvidoma od aprila do oktobra, odvisno od zimskih razmer).

l_267692golf 5

Kaj je Disk golf?

Disc Golf je igra, ki je  zelo podobna  tradicionalnemu golfu.  Namesto udarjanja žoge v luknjo, mečemo Frizbi (leteči disk) v posebej oblikovano kovinsko košaro. Cilj je isti.  Končati progo v čim manj metih. Po začetnem metu iz izmetne cone, igralec  vsak naslednji met začne na mestu, kjer je pristal prejšnji Frizbi. Drevesa, grmičevje in razgiban teren okoli poti leta diska zagotavljajo izziv za golfista. Luknja je zaključena , ko disk pristane v košu (več o pravilih na http://www.pdga.com/ Disk Golf pravila v desetih točkah).

Načrt igrišča Disk golf

Koliko stane igranje Disk golfa?

Večina prog po svetu je brezplačnih, tudi pri nas.  Za igranje zadostuje en sam disk. Izposoja enega diska zahteva 10 EUR kavcije, ki je uporabniku ob vrnitvi diska vrnjena. Izposoja diska je mogoča na naslednjih lokacijah:

Športni park Ruše, recepcija,
Šolska ulica 17, 2342 Ruše,
tel.: 051 624 401;

Ruška koča,
Frajhajm 64, 2208 Pohorje, tel.: 02/ 603 50 46

Ski&bajk bajta na Arehu,
tel.: 041 644 932.

Ob izposoji diska prejmete še navodila za igro, skupaj z načrtom prog in pisalo. 

l_267694golf 7

Zakaj naj igram?

Dandanes vse več in več ljudi išče in posega po različnih vrstah rekreacije. Disk Golf razgiba in krepi vso telo, je dolgotrajna oblika aerobne vadbe, spodbuja kombinacijo telesne in duševne vadbe, in predstavlja zelo majhno tveganje za poškodbe. Igra ne zahteva nobenega predznanja, postopnost in izboljševanje rezultatov oziroma nivoja igre je želja vsakega posameznika. Ker se igra v naravi tudi urnika ni, igra se lahko v soncu, dežju ali snegu, runda z 18 luknjami traja od ene do dveh ur in se lahko igra samostojno ali v skupini.

Diski

Sestavni deli proge

Izmetne cone: Vsaka luknja ima lahko eno ali več izmetnih con, tako da si jih lahko igralci izberejo glede na znanje, moč ali trenutno počutje. Velikost izmetnih con sicer variira vendar je 12 X 30 centimetrov nekako optimalna velikost, podlaga je lahko iz peska, žagovine, cementa, gume ali pa tudi enaka okolici ter le označena, da igralci vedo od kje metati.

Koši: Vsaka luknja ima na koncu koš. Vsak koš je postavljen v tla zacementirano ali drugače pritrjeno sidrišče (cev “18), tako da se da koše v primeru takšne potrebe tudi umakniti ali prenesti na drugo lokacijo.

Table: Table na izmetnih conah so za igralce, ki so prvič na progi ključnega pomena. V pomoč so jim s podatki o dolžini luknje, številko luknje, priporočljivo potjo leta diska ter “parom” (optimalnim številom metov). Tudi velika tabla na začetku prve proge je v veliko pomoč. Table so lahko iz poljubnega materiala, vendar je zagotovo bolje, če se kar se da skladajo z okolico.

PREDPRODAJA
Dostopnost
sl_SISlovenian

Rezervacije e- koles