Užitki v okolju mogočnih Pohorskih dreves

Sedite na kolo in se zapeljite po poteh Pohorja, med ulicami ali po kolesarski stezi.

Kolesarjenje_Naslovna2
Kolesarjenje_Quote

Električno kolo vam da energijo, ko jo zares potrebujete.

Poti lahko raziskujete tudi z električnim kolesom, ki olajša premagovanje daljših razdalj in višinskih razlik.

Več kot 200 km
kolesarskih poti

Po gozdnih, makadamskih in asfaltnih poteh na območju Ruškega Pohorja ter Ruš se je ustvaril splet kolesarskih poti.

E-kolesa

Kolesarjenje_Ruše

V okviru 5. Javnega razpisa Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je bilo odobrenih devet projektov sodelovanja LAS. Med njimi tudi projekt NAŠA DRAVA, s katerimi je bila skupaj s partnerskimi LAS-i uspešna tudi naša Lokalna akcijska skupina Drava (LAS Drava), s prispevkom projekta za nabavo e-koles in postavitev polnilnic za e-kolesa s kolesarskimi stojali. 

Za aktivno preživljanje prostega časa je v Športnem parku Ruše za izposojo na voljo 6 e-koles in 2 polnilnici za e-kolesa s kolesarskimi stojali. 

Ostale polnilnice s kolesarskimi stojali so postavljene na naslednjih lokacijah: Gostilna Vernik, Nogometni Stadion Ruše – Green Caffe, Okrepčevalnica Dom Pečke, Koča Cojzarica, Martnica Pohorje, Gostišče Črni Labod – Ruše, park v Bistrici ob Dravi in na Arehu (Ski&Bike Bajta).

Izposoja e-koles

Ni kolesa? Ni panike!

Kolesarske poti lahko raziskujete tudi z električnim kolesom, ki olajša premagovanje daljših razdalj in višinskih razlik. 

Ride Ruše

RideRuše_slika

Ruše Ride so zbir urejenih, utrjenih in označenih kolesarskih poti, ki potekajo po gozdnih, makadamskih in asfaltnih poteh na območju Ruškega Pohorja ter Ruš. Kolesarske užitke v naravnem okolju mogočnih pohorskih dreves vam bo zagotovo nudila vsaka od 212 kilometrov skupno označenih poti. Poti vas vodijo skozi številne zaselke in naselja občine Ruše: Bezeno, Log, Pečke, Glažuto, Areh, Smolnik, Lobnico, popeljale vas bodo po učni poti Uršankovo ter po dolini reke Lobnice, po njih pa boste lahko prispeli tudi na Mariborsko Pohorje, na Bellevue in obratno.

EARLY BIRD
Dostopnost
sl_SISlovenian

Rezervacije e- koles