Naša Drava.

Ljubiteljem vodnih športov ponuja reka Drava kopico zabavnih in rekreativnih doživetij. Njena bogata favna omogoča pester ribolov.

Ob nabrežjih reke so urejene čudovite sprehajalne in kolesarske poti.

Nasa_Drava_half
Drava_quote

Veslanje na Dravi

V sodelovanju z društvom PureSport se v Rušah vsako leto organizirajo Četrtkova veslanja na Dravi. 

Veslanja so brezplačna, saj podpiramo gibanje, zdrav življenjski slog občanov in želimo vsem, ki nas obiščejo predstaviti aktivnosti na in ob Dravi. Kot športni park imamo odlične pogoje, da predstavimo različne vrste športnih aktivnosti in združimo prijetno s koristnim.

zDRAVAntura

Zdravje, Drava in avantura so besede, ki vodijo organizatorje, da skupaj s partnerji pripravljamo organiziran spust z različnimi plovili na tem območju Drave. Trasa spusta poteka od čolnarne v Rušah do Drava Centra (Limbuško nabrežje) in traja približno 2 uri s tematskimi postanki. Spusta se lahko udeležite s kajaki, kanuji, rafti, SUP-i … Za vse, ki svojih plovil nimajo in bi se dogodka želeli udeležiti, imajo organizatorji na voljo brezplačna prosta mesta na kanujih in kajakih. 

S spustom želimo vsem udeležencem spusta približati reko Dravo in aktivnosti, ki nam jih reka Drava ponuja.

Ruška plaža

Poletni dan športa – nepozabno dnevno dogajanje na čolnarni v Rušah ob reki Dravi. Veliko različnih športnih aktivnosti za vse generacije, otroške animacije, brezplačno veslanje s kajaki, kanuji in SUP-i, DJ, hrana, pijača,… skratka vse kar potrebujemo na plaži. Ruška plaža in izposoja opreme je za vse aktivnosti brezplačna.

Dostopnost
sl_SISlovenian