Splošno

Z uporabo tega spletnega mesta, registracijo uporabniškega računa in / ali naročilom izdelkov v naši spletni trgovini, se šteje, da je posameznik s temi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Splošni pogoji veljajo za vse uporabnike spletnega mesta podjetja Javni zavod Športni park Ruše (sportruse.si) in kupce artiklov. Podjetje posameznikov ni obvezano obveščati o morebitnih spremembah le-teh, zato vam svetujemo, da si splošne pogoje pred posameznim nakupom izdelkov ali / in registracijo uporabniškega računa skrbno preberete.

Splošni pogoji poslovanja temeljijo na Obligacijskem zakoniku (OZ) – za pravne osebe in fizične osebe, v kolikor ZVPot določenih vprašanj ne ureja in na Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki velja izključno za fizične osebe. Del splošnih pogojev poslovanja je tudi politika zasebnosti, o čemer si lahko več preberete tukaj.

Podjetje kupcu, skladno z veljavno zakonodajo, zagotavlja vse relevantne informacije v zvezi z uporabo spletnega mesta in nakupom artiklov, in sicer:

 • splošne informacije o podjetju
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitve
 • dostopnost produktov
 • način plačila, dostava, strošek dostave
 • vsi morebitni stroški, ki jih je kupec dolžan plačati poleg osnovnega artikla
 • ceno produktov brez in z DDV ter stopnjo DDV
 • pravice in obveznosti kupcev v zvezi z menjavo in vračilom izdelkov, ki jih kupcu zagotavlja ZVPot in OZ

Naročilo

Ob oddaji naročila v spletni trgovini in prejemu potrdila o oddanem naročilu, kupec s podjetjem Javni zavod Športni park Ruše sklene kupoprodajno pogodbo. S tem trenutkom cena in ostali pogoji štejejo za dokončno in se ne morejo več spreminjati, ter veljajo tako za kupca kot tudi podjetje. Kupoprodajna pogodba je shranjena v elektronski obliki na strežniku prodajalca.

Kupec lahko naročilo odda izključno v kolikor je polnoleten.

Račun za opravljen nakup kupec prejme v elektronski obliki.

Možni načini plačila in cene

Javni zavod Športni park Ruše kupcu omogoča, da svoj nakup opravi na naslednje načine:

 • plačilo s kreditno kartico Visa kredit / Mastercard / Maestro
 • plačilo preko PayPal sistema

Vse cene so v EUR. DDV ni obračunan na podlagi 13. točke 1. odst. 42. člena ZDDV.

Promocijske kode

Vsako naročilo ob zaključku blagajne vsebuje okence »koda za popust«, kamor lahko kupec, v kolikor s kodo razpolaga, vpiše kodo in klikne na gumb »potrdi«. Ob tem se vrednost kode za popust avtomatično odšteje od skupne cene artiklov v košarici.

Hkrati lahko kupec uveljavlja samo eno kodo za popust.

Reklamacija kupljenih vstopnic

Od nakupa vstopnic za prireditve v Sloveniji in tujini ni mogoče odstopiti, jih vrniti, ter zanje zahtevati vračila denarja (12. točka 43.č člena ZVPot). V primeru odpovedi prireditve ali spremembe datuma prireditve je za urejanje nastale situacije in vračilo denarja v vseh primerih odgovoren organizator prireditve.

Vračilo kupnine za vstopnice prireditev

Vračilo kupnine od vstopnic za prestavljene ali odpadle prireditve zaradi višje sile, Javni zavod Športni park Ruše kupcem vstopnic povrne na enega od navedenih načinov:

 • praviloma organizator ne povrne kupnine za spremenjen program prireditve, v kolikor je sprememba nastala zaradi višje sile,
   
 • za odpadle prireditve si bo Javni zavod Športni park Ruše prizadeval poiskati nove datume. O novih terminih ter tudi o tem, za katere prireditve ni zagotovljen novi termin in so odpovedane, organizator kupce vstopnic obvešča sproti na spletnih straneh in socialnih omrežjih. Kupljene vstopnice za prestavljene prireditve veljajo za nadomestne termine in jih obiskovalcem ni treba menjati (če ni navedeno drugače). Če obiskovalcem novi termin prireditve ne ustreza ali je ta odpovedana, Javni zavod Športni park Ruše povrne kupnino. Povračilo se lahko zahteva v roku enega tedna od novega datuma prestavljene prireditve.


Odpoved prireditve

V primeru odpovedi prireditve s strani organizatorja lahko vstopnice zamenjate ali vam vrnemo denar. Vašo odločitev nam morate sporočiti v roku enega tedna po odpadli prireditvi.

Komunikacija

Javni zavod Športni park Ruše s svojimi kupci stopi v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo zgolj v kolikor kupec temu izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna sporočila preko elektronske pošte in / ali SMS sporočila vsebujejo naslednje sestavine:

 • jasno oznako, da gre za oglasno sporočilo
 • jasno navedbo pošiljatelja
 • morebitne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene na način, da bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih in
 • jasna predstavitev načina odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

V primeru odjave kupca od prejemanja oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval odjavo.

Avtorske pravice

Spletna trgovina sportruse.si in vsi podatki na njej, fotografije, besedilo, morebitni grafični in video elementi in logotip podjetja so last podjetja Javni zavod Športni park Ruše in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah ter je ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Javni zavod Športni park Ruše.

Pritožbe, pripombe in spori

Kakršnekoli pripombe in kritike ter predloge za spremembo vsebin spletne trgovine in spletne strani, lahko posamezniki pošljejo na elektronski naslov info@sportruse.si. V primeru pritožbe, lahko slednjo zainteresirani prav tako posreduje na navedeni elektronski naslov, pri čemer se Javni zavod Športni park Ruše zavezuje, da bo vzpostavil učinkovit sistem reševanja pritožb in bo v okviru navedenega določil osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže preko elektronske pošte ali preko telefona. Pritožbeni postopek je zaupne narave.

V primeru prejema morebitne pritožbe bo Javni zavod Športni park Ruše najpozneje v 5 delovnih dneh po prejemu le-te potrdil prejem pritožbe in pritožniku sporočil kontakt osebe, ki bo določena za reševanje pritožbe in na katero se lahko obrne.

Skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) in skladno z načelom prostovoljnosti postopka ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil po navedenem zakonu. Javni zavod Športni park Ruše kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na tem spletnem mestu objavlja povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov, ki je na voljo tukaj.

Vstopnice za prireditve za otroke

Za prireditve, kjer je potrebna vstopnina, potrebuje tudi otrok svojo vstopnico. Zaradi varnosti je otrokom do 12. leta vstop dovoljen le v družbi spremljevalcev.

Vstopnice za prireditve za invalide

Za vstop na prireditve potrebujejo vstopnice tako obiskovalci invalidi kot njihovi spremljevalci.

Organizator si zaradi višje sile pridržuje pravico spremeniti program in prireditev ali koncert odpovedati ali prestaviti.

Splošni pogoji poslovanja so bili nazadnje spremenjeni v maju 2024.

PREDPRODAJA
Dostopnost
sl_SISlovenian