Zelena oaza na vzhodnem delu Alp

Pohorje vam prinaša popoln oddih, adrenalinske dogodivščine ter nepozabne športne in gastronomske užitke.

Pohorje_naslovna1
Pohorje_quote1

Dobrih 800 km2
miru in pristnih ljudi

Pohorje je zelena oaza na vzhodnem delu Alp. To je svet mogočnih gozdov, skrivnostnih barij, globokih sotesk, odprtih planjav in čudovitih razgledov.

Potop v globino
neukrotljive narave

Obiskovalec na Pohorju se potaplja v globino neukrotljive narave, med stoletne krošnje, v skrivnosten šepet gozda in potokov, v bogastvo ohranjene kulturne dediščine in v duše njegovih gostoljubnih prebivalcev.
0 800

km2 miru in
pristnih ljudi

0 40
km

Smučarskih
prog

0 20

Naprav

0 80

namestitvenih
objektov

Smučanje

Pohorje_Ski2

Smučarji vseh vrst, tekači in deskarji na snegu, sankači ter ljubitelji vseh drugih zimskih radosti, odkrijte zimsko ponudbo Pohorja. 

Pohorje je popolna destinacija za tek na smučeh, kjer boste med zasneženimi pohorskimi smrekami in čudovitimi razgledi uživali tako tekači začetniki, rekreativni ljubitelji teka na smučeh in vrhunski športniki. Izkoristite pozitivne učinke te visoko intenzivne vadbe in poskrbite za odlično telesno pripravljenost ter dobro počutje. Ob zadostnem snegu je Mariborsko Pohorje idealno za turno smuko – turno smučanje je kombinacija alpskega smučanja po neurejenih, naravnih smučiščih in tekom na smučeh ali pohodništvom.

Obiščete lahko Fun park Rogla, s pležuhom oziroma pokom se zapeljite po zasneženih strminah Mariborskega Pohorja in Areha.

V vseh smučarskih centrih na Pohorju je ob smučarskih progah na voljo tudi sankanje na urejenem sankališču. Na Mariborskem Pohorju in Rogli je na voljo tudi nočno sankanje.

Kolesarjenje

Pohorje_bike2

Uživajte v prijetni vožnji po gozdnih poteh med Mariborom in Slovenj Gradcem, odkrijte prelepe poglede z razglednih točk in vrhov, prijetne temperature in svežina gorskega zraka pa vam zagotavljajo užitek ob odkrivanju številnih zanimivosti; visoka barja in planje, rečice s slapovi in druge naravne bisere.

Če bi radi izvedeli, kako dobro obvladate svoje gorsko kolo, se lahko preizkusite v enem izmed Bike parkov na Pohorju in se spustite v adrenalinsko vožnjo po strmih pobočjih.

Izposoja e-koles

Pohorske poti lahko raziskujete tudi z električnim kolesom, ki olajša premagovanje daljših razdalj in višinskih razlik. 

EARLY BIRD
Dostopnost
sl_SISlovenian