DanSporta22_naslovna
ŠPORT RUŠE 10/04/2022 0

Dobrodelni Pomladni dan šport

V Športnem parku Ruše bo v soboto, 23. 4. 2022, potekal Pomladni dan športa, ki se v letošnjem letu razlikuje predvsem po tem, da bo organiziran v sproščenem vzdušju, brez rigoroznih ukrepov in imel pridih dobrodelnosti.

Skupaj s soorganizatorji Občino RušeKlubom študentov Ruš, Selnice in LovrencaŠportnim klubom E.M.I iz Poljčan in drugimi bo Javni zavod Športni park Ruše pripravil celodnevno dobrodelno športno prireditev z veliko različnimi športnimi aktivnostmi in delavnicami za otroke.

Zbiranje dobrodelnih sredstev za otroke

Za projekt Okrog Slovenije 2022 – Anžetovi triatloni, ki se bo odvil v sklopu Pomladnega dneva športa pri nas v Rušah bomo zbirali dobrodelna sredstva, ki bodo namenjena za pomoč otrokom in mladostnikom z rakom ter drugimi težkimi boleznimi. Vsa zbrana sredstva iz vseh dogodkov in sredstva zbrana s strani donatorjev se bodo v celoti donirala ustanovam in društvom, ki se dotikajo problematike otrok z rakom. Projekt Okrog Slovenije 2022 – Anžetovi triatloni izvaja športnik, tekač, triatlonec in oče Bogomir Dolenc. Cilj projekta je organizacija in izvedba dobrodelnih dogodkov s podporo lokalnih športnih in drugih organizacij, kjer se z dogodkom promoviramo in predstavljamo gibanje, rekreacijo ter zdrav šport, hkrati pa se z delovanjem lokalnih športnih organizacij in društev predstavljamo družbeno odgovornost in  želimo pomagati otrokom.

“Veseli nas, da se bomo po (pre)dolgem času spet družili in ob tem pomagali tudi otrokom z zbiranjem sredstev. Upam, da se vidimo v čim večjem številu. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo vsa priporočila NIJZ za obisk množičnih prireditev.  Vabljeni, da preživite sobotni dan v Športnem parku Ruše.” je povedal direktor Športnega parka Ruše, Gorazd Ladinek.

Poleg celodnevne dobrodelnosti se bo od 8. ure zjutraj naprej zvrstile mnoge športne in otroške aktivnosti. S potapljaškim društvom Nitro diving se boste lahko potapljali v našem bazenu med 8. in 11. uro, Društvo upokojencev Ruše bo za prijateljske klube organiziralo turnir v kegljanju, novo ustanovljen Disk golf klub Pohorje bo predstavilo šport Disk golf in njihov klub, skupaj s Spank šolo se boste od 14. ure naprej lahko udeležili male šole skatanja, od 14. uri bo v organizaciji študentskega kluba KURS potekalo tekmovanje v zidanju gradov iz mivke… V sklopu Pomladnega dneva športa bo pestro tudi na Smolniku, kjer bomo ob 15.30 uri skupaj z Občino Ruše in ŠD Glažuta otvorili novo igrišče, kjer bo po slavnostni otvoritvi potekal turnir v Košarki 3×3, ki ga bodo člani študentskega kluba KURS organizirali na novem igrišču.

Otroške animacije, igrala, delavnice …

Pester športni program bomo dopolnili s še bolj pestrim spremljevalnim programom, ki bo obsegal otroške animacije Bratov Malek, Decathlonov športni kotiček, napihljiva igrala, poslikava obrazov, Pozdravljena pomlad – ustvarjalne delavnice zavoda Rast Ruše, mozaične delavnice…

DJ Kobra bo poskrbel, da se bomo zabavali ob dobri glasbi, Gud Street FUD pa, da bodo naši trebuščki polni. Pomladni dan športa bomo zaključili okoli 20.00 z nastopom mažoretnega in twiring društva Ruše ter nastopom skupine Nikoli ni prepozno, ko bomo tudi predali ček z zbrani sredstvi.

Na ta dan bomo v Športnem parku imeli tudi brezplačen vstop na bazen, priporočamo pa se v imenu vseh deležnikov prireditve, da namenite kakšen dobrodelni prispevek za otroke.

Dostopnost
sl_SISlovenian