Enkratni vstop

Desetkratni vstop

Polletna vstopnica

Letna vstopnica

Potapljači

Kombinacije

Pester program

Drsališče je na 800 kvadratnih metrov veliki ledeni ploskvi že v prejšnjih letih z lepim ambientom, zelo ugodnimi cenami in pestrim programom na lokacijo privabilo številne športne navdušence vseh starosti, tako iz Ruš kot iz celotne regije.

Letošnji program je prav tako pester; od koncertov, disco drsanja, do obiska dobrega moža in svetlobno ognjenega spektakla.

*Program se bo izvajal na dveh lokacijah; Trg vstaje pri Občini Ruše in na drsališču v Športnem parku Ruše.

Drsališče

BAZEN

WELLNESS

FITNES

kEGLJIŠČE

ZUNANJE POVRŠINE

sp_bazen
sp_savna
sp_fitness
sp_kegljisce
slike_igrisca

Športni park Ruše

Športni park Ruše predstavlja celovito ponudbo za prosti čas, rekreacijo, in aktivno športno udejstvovanje. Tako profesionalni športniki kot rekreativci v sodobno opremljenem parku najdejo dostopno in kvalitetno okolje za krepitev telesa in duha.

Bazen

Wellness

Fitnes

Kegljišče

Zunanje površine

Bazenski kompleks

Rekreacijski bazen
Bazen šola plavanja

V bazenih poteka organizirana vadba skupin (obvezni plavalni tečaji otrok osnovnih šol, plavalni tečaji odraslih, športni dnevi osnovnih in srednjih šol, plavalni treningi, priprave plavalnih klubov, telovadni pouk…), organizirana individualna vadba (individualni plavalni tečaji otrok in odraslih, potapljaški tečaji, vodna aerobika, direndaji, praznovanja rojstnih dni…) in individualna rekreacija (plavanje, vodna košarka, vodna odbojka, zabava, igre za otroke…).

Wellness

Program sprostitvenih vsebin

Wellness/savne se nahaja/jo v prvem nadstropju Športnega parka Ruše. Wellness vsebuje 5 savn (2 turški, 2 finski, 1 infrardečo), whirlpool, prostor za počitek s pitnikom in teraso, ki jo lahko poleti izkoristite za sončenje, pozimi pa za ohladitev. 

V prostoru vlada umirjeno vzdušje ob prijetni glasbi. 

Savnanje se uporablja kot sprostitveni obred, ki izboljša počutje, krepi imunski sistem in omejuje fizični ter psihični stres. Zagotavlja najboljše globinsko čiščenje, ki ga lahko privoščite svojemu telesu. Krvni obtok je povečan, kar pomeni tudi boljšo prekrvavitev kože in njeno obnovo. Pospešeno znojenje je pomembno za izločanje soli in strupenih snovi iz telesa, prav tako čisti kožne pore.

Fitnes

Fitnes se nahaja v svetlem in zračnem prostoru, s prijetnim pogledom na Pohorje na eni in bazenskim kompleksom na drugi strani.
Na razpolago so vam kardio naprave in ostali trenažerji za vse mišične sklope.

Redna vadba v fitnes centru povečuje mišično moč, vzdržljivost, gibljivost, zmanjšuje možnost poškodb, skrajšuje čas rehabilitacije po poškodbah, povečuje kardiorespiratorne sposobnosti in tako vpliva na splošno počutje.

Kegljišče

Na razpolago je 4 stezno avtomatizirano kegljišče, na katerem je možna organizirana ali individualna vadba oz. rekreacija.
Kategorizirana je pod oznako 1 A.
Na kegljišču tekmujejo različna kegljaška društva v različnih tekmovalnih ligah. Kegljišče ima kapaciteto 40 obiskovalcev in 4 kegljače tekmovalce.

Zunanje površine (igrišča, zunanji fitnes,...)

In-line hokej (pozimi drsališče)

Skate park

Odbojka na mivki

Kombinirano igrišče (rokomet/nogomet/košarka)

Plezalna stena

Otroško igrišče

Fitness na prostem in street workout

Grbinasti poligon - pump track

Na osnovi urbanih trendov in novih športnih zvrsti, je Občina Ruše ob podpori Fundacije za šport RS in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport preuredila in posodobila igrišča za in-line hokej (pozimi drsališče), skate park, igrišče za odbojko na mivki in kombinirano igrišče za rokomet / nogomet / košarko na tartanu.
Ob tem je vzpostavljen tudi servisni kolesarski objekt, plezalna stena in igrišče za otroke, ki ga je otrokom darovalo podjetje MEGA-METAL d. o. o. iz Ruš.
Na razpolago sta v bližini tudi fitnes na prostem in street workout.
Poleg športnih zvrsti je zraven nastal kolesarski poligon t.i. “pump track” – grbinasti poligon; del sredstev za izgradnjo je doniralo podjetje Geberit iz Ruš.
Mimo Športnega parka Ruše poteka kolesarska pot skozi Občino Ruše, ki je del mednarodne Dravske kolesarske poti.
V sklop zunanjih površin spadata disk golf na Arehu in čolnarna pri reki Dravi.

Na zunanjih športnih površinah, ponujamo vrsto možnosti za aktivno in družabno preživljanje prostega časa.
Športni park Ruše z obstoječimi, novimi in posodobljenimi notranjimi in zunanjimi športnimi površinami nudi zaokroženo športno ponudbo za vse generacije, za rekreativce in tekmovalce.
Želimo si predvsem, da bi brezplačna uporaba zunanjih športnih površin privabila mlade in mlade po srcu ter jih pritegnila k aktivnemu preživljanju prostega časa.

zDRAVAntura 2023

Izpolnite prijavnico in se nam pridružite na spustu “zDRAVAntura”, ki bo potekal v soboto, 26. avgusta 2023 od čolnarne pod Športnim parkom Ruše do Drava Centra (Limbuško nabrežje). Spust se bo pričel ob 10. uri z zborom udeležencev na čolnarni pod Športnim parkom Ruše in krajšim predavanjem o varnosti na vodi (Dravi). Start spusta je predviden ob 10.30 uri iz čolnarne pod Športnim parkom Ruše, kjer bo tudi poskrbljeno za manjšo pogostitev pred odhodom. Cilj spusta je pri Drava Centru, kamor bomo prispeli približno okoli 13. ure. Spusta se lahko udeležite s svojim plovilom. V tem primeru v prijavnici spodaj ustrezno označite polje “Imam svoje plovilo.” V kolikor svojega plovila nimate, si rezervirajte svoje mesto v plovilih, ki bodo na voljo s strani organizatorja. Število mest je omejeno!

Rezervacija je potrjena s plačilom prijavnine, ki znaša 20€ in vključuje spominsko majico, klobuk, malico in pijačo. Prijavnina se poravna na TRR: SI56 6100 0000 6821 678 (Namen: Ime in priimek – zDRAVAntura). Prijavnino je potrebno poravnati najkasneje do 18. avgusta 2023! V kolikor prijavnina ne bo poravnana, se spusta ne boste morali udeležiti.

POMEMBNO!! Vsak udeleženec, ne glede na to, ali se bo dogodka udeležil s svojim plovilom ali ne, MORA poravnati prijavnino 20€

Za tiste, ki imate svoja plovila velja naslednje: udeleženci naj svoja plovila pripeljejo na start spusta; čolnarna pod Športnim parkom Ruše. Svoje avtomobile odpeljete na parkirišče za Športnim parkom Ruše in se po sprehajalni poti vrnete na start spusta, torej na čolnarno pod Športnim parkom Ruše.

Organizatorji bomo poskrbeli tudi za prevoz udeležencev po končanem spustu nazaj do Športnega parka Ruše, kjer bo sledila pogostitev udeležencev in prijetno druženje ob glasbi.  “Kajak taksi” pobira voznike na cilju – pri Drava Centru približno ob 13.30 uri. 

Spletna prijavnica zDRAVAntura 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.
EARLY BIRD
Dostopnost
sl_SISlovenian