Novica_Naša-Drava
ŠPORT RUŠE 29/03/2022 0

Projekt NAŠA DRAVA (Las Drava)

V okviru 5. Javnega razpisa Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je bilo odobrenih devet projektov sodelovanja LAS. Med njimi tudi projekt NAŠA DRAVA, s katerimi je bila skupaj s partnerskimi LAS-i uspešna tudi naša Lokalna akcijska skupina Drava (LAS Drava).

Reka Drava kot naravni biser povezuje štiri države, predstavlja pravi potencial povezovanja, združevanja različnih akterjev, ki ga je moč smiselno vključiti v različne oblike razvoja območja, od razvoja športno turistične in kulturne ponudbe na reki do naravovarstvenega turizma.

Na območju LAS DRAVA je prispevek projekta nabava e-koles in postavitev polnilnic za e-kolesa s kolesarskimi stojali že viden. V lanskem letu smo izvedli Glažutarsko delavnico, čaka nas še priprava vstopno izstopnih točk na obrežju Drave, ki je že v teku.

Javni zavod  Športni park Ruše operativno izvaja vse naloge v povezavi s projektom NAŠA DRAVA na območju LAS DRAVA. Za aktivno preživljanje prostega časa na in ob reki Dravi je v Športni park Ruše na voljo 6 e-koles in 2 polnilnici za e-kolesa s kolesarskimi stojali.

Reka Drava kot naravni biser povezuje štiri države.

Ostale polnilnice s kolesarskimi stojali so postavljene na naslednjih lokacijah: Gostilna Vernik, Nogometni Stadion Ruše Green Caffe, Okrepčevalnica Dom Pečke, Koča Cojzarica, Martnica Pohorje, Črni Labod – Ruše, park v Bistrici ob Dravi in na Arehu (Ski&Bike Bajta).

PREDPRODAJA
Dostopnost
sl_SISlovenian